Az Óvoda rövid története

Dömös egy község a Dunakanyarban, a Pilist és a Börzsönyt elválasztó Duna jobb partján fekszik. A község területén már az őskorban is laktak, majd a rómaiak, hunok és az avarok népesítették be. Műemlékek, okiratok bizonyítják, hogy Dömös fontos döntéshozó hely volt a XV. század második feléig. A község fekvése befolyásolta az itt élő emberek életét, foglalkozásukat tekintve éltek itt hajósok, erdőmunkások, földművelők és sokan távolabbra jártak el dolgozni, ami a gyermekek napközbeni elhelyezésének megoldását kezdeményezte.

" Járossy Flóra 1920. május 15-én kérelmet ad be a napközbeni gyermek-otthon szervezésére. Azonban anyagi okok miatt, évekig várni kellett a megvalósítással. 1950. augusztus 5-én megcsillanni látszott a remény, lesz eredmény."

1951. január 15-én nyitotta meg kapuját a napközi otthon.

Az elmúlt 65 év alatt sok minden történt, azonban ami mindenki számára fontos volt a múltban és a jelenben: A gyermekekért vagyunk, értük dolgozunk.

2016. szeptemberétől egy megújult Helyi Nevelési Programmal és különböző foglalkozásokkal folyamatosan bővülve, szépülve várjuk a gyerekeket és szüleiket, hozzátartozóikat.

2016. október 21-én megkaptuk az országban 5.-ként az "Így tedd rá!" Referencia Intézmény címet, melyre azóta is büszkék vagyunk és mindennap teszünk a játékban, táncban, dalban és ünnepekben gazdag mindennapokért.

Emellett figyelünk a hozzánk járó gyermekek életkori sajátosságaira, önmagukhoz képest történő fejlődésre, melyet differenciálással, fejlesztéssel segítünk.

Fontosnak tartjuk a  jelen kor elengedhetetlen történéseire odafigyelve, hogy preventív módon a környezettudatos és egészséges életmód igényének kialakítására helyezzük a hangsúlyt már kisgyermek korban.

Értékrendünk elengedhetetlen eleme a  különböző szociális háttérrel rendelkező családok gyermekei lemorzsolódásának megakadályozása, a tehetségek felismerésére, felkarolására.

Célunk Intézményünk fenntarthatóságának megteremtése.